Home แคทตาล๊อค ทั่วไป แบรนด์อาหารสัตว์เลี้ยง SHEBA® ในเครือ มาร์ส อินคอร์ปอเรทเต็ด เปิดตัว “Hope Reef” โครงการฟื้นฟูปะการังที่ใหญ่ที่สุดในโลก

แบรนด์อาหารสัตว์เลี้ยง SHEBA® ในเครือ มาร์ส อินคอร์ปอเรทเต็ด เปิดตัว “Hope Reef” โครงการฟื้นฟูปะการังที่ใหญ่ที่สุดในโลก

446
0

แบรนด์อาหารสัตว์เลี้ยง SHEBA® ในเครือของ มาร์ส อินคอร์ปอเรทเต็ด ร่วมมือกับชุมชนเกาะบอนโตซัว บริเวณนอกชายฝั่งซูลาเวซี เปิดตัวโครงการฟื้นฟูปะการังที่ใหญ่ที่สุดในโลก ภายใต้ชื่อ Hope Reef พร้อมเชิญทุกคนร่วมเป็นส่วนหนึ่งของโครงการนี้ได้  โดยการชมคลิป “The Film That Grows Coral” บนช่องทาง YouTube ซึ่งยอดวิวทั้งหมดจะนำไปใช้สนับสนุนโครงการฟื้นฟูแนวปะการังต่อไป

นายรัชกร เจนพัฒนพงศ์ ผู้จัดการทั่วไปประจำประเทศไทยและอินโดจีน มาร์สไทยแลนด์อิงค์ ผู้ดำเนินธุรกิจอาหารแมวและขนมแมวเกรดพรีเมี่ยมแบรนด์ SHEBA®  กล่าวว่า แนวปะการังนับว่ามีความสำคัญต่อระบบนิเวศในมหาสมุทร เนื่องจากเป็นแหล่งที่อยู่อาศัยของสัตว์ทะเลจำนวนมาก แต่ปัจจุบันแนวปะการังกำลังถูกคุกคามอย่างรุนแรงจากการแสวงหาผลประโยชน์ การทำประมงที่ไม่ถูกวิธี รวมไปถึงมลพิษและการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศ ด้วยเหตุนี้ มารส์ อินคอร์ปอเรทเต็ดจึงได้ริเริ่มโครงการฟื้นฟูปะการัง Hope Reef ขึ้นในปี 2562 เพื่อฟื้นฟูแนวปะการังขนาดใหญ่ซึ่งมีผลกับระบบนิเวศที่เกี่ยวเนื่องกัน โดยอาศัยความร่วมมือระดับโลก ทั้งจากรัฐบาล มหาวิทยาลัย ภาคธุรกิจ และองค์กรพัฒนาเอกชน

 

ภายใต้โครงการ Hope Reef ได้ดำเนินการฟื้นฟูแนวปะการังบริเวณนอกชายฝั่งซูลาเวซี  ประเทศอินโดนีเซีย บนแท่นแนวปะการังซาลิซี เบซาร์ ใกล้กับเกาะบอนโตซัว โดยใช้นวัตกรรม ‘Reef Star’ ซึ่งเป็นโครงสร้างเหล็กรูปดาวทำด้วยมือ ภายใต้ชื่อ Mars Assisted Reef Restoration System (MARRS) วัสดุของดาวแนวปะการังนั้นมาจากแหล่งในท้องถิ่นและทำด้วยมือของชุมชนท้องถิ่นบอนโตซัว โดย SHEBA®

นอกจากนี้ แนวปะการังดังกล่าวถูกสร้างขึ้นเป็นตัวสะกดคำว่า H-O-P-E ที่แปลว่า ความหวัง มีขนาด 45×15 เมตร เป็นสัญลักษณ์ที่แสดงให้โลกได้เห็นว่า การเปลี่ยนแปลงในเชิงบวกสามารถเกิดขึ้นได้ภายในช่วงชีวิตของเรา และความหวังนั้นก็สามารถเติบโตได้ ซึ่งสามารถมองเห็นได้จาก Google Earth  โดยบริษัทแม่อย่าง มาร์ส อินคอร์ปอเรทเต็ด ได้ตั้งเป้าหมายในการฟื้นฟูแนวปะการังตามจุดต่างๆ ทั่วโลกให้ได้มากกว่า 185,000 ตารางเมตร ซึ่งเท่ากับขนาดของสระว่ายน้ำโอลิมปิกประมาณ 148 สระ ภายในสิ้นปี 2572

“เรียกได้ว่า Hope Reef เป็นจุดเริ่มต้นของการเคลื่อนไหวเพื่อฟื้นฟูระบบนิเวศที่สำคัญ และเป็นสัญลักษณ์แห่งความหวังสำหรับอนาคตของมหาสมุทร โดยมารส์ หวังว่าโครงการ Hope Reef จะสร้างแรงบันดาลใจให้ทุกภาคส่วน ได้เห็นความสำคัญของการดูแลระบบนิเวศ และร่วมกันกู้คืนที่อยู่อาศัยและความหลากหลายทางชีวภาพที่สูญเสียไป ซึ่งการเข้าร่วมโครงการดังกล่าว เป็นไปตามแนวทางการดำเนินธุรกิจที่มุ่งสร้างความยั่งยืน ซึ่งมารส์ทราบดีว่าผู้บริโภคไม่เพียงคาดหวังอาหารคุณภาพสำหรับสัตว์เลี้ยงของพวกเขาเท่านั้น แต่ยังต้องการแบรนด์ที่ให้ความสำคัญกับการสร้างความยั่งยืนให้กับสิ่งแวดล้อมด้วย โดยนับตั้งแต่เริ่มต้นโครงการฟื้นฟูปะการัง Hope Reef จนถึงปัจจุบัน  แนวปะการังรอบเกาะบอนโตซัว ได้เพิ่มขึ้นจาก 5% เป็น 55% ความอุดมสมบูรณ์ของปลาเพิ่มขึ้น 300% อีกทั้งยังได้เห็นสัตว์น้ำสายพันธุ์ต่างๆ เช่น ฉลาม และเต่า กลับมายังพื้นที่นี้ด้วย” นายรัชกร กล่าว

ขอเชิญชวนผู้รักสัตว์เลี้ยงทุกคน ร่วมเป็นส่วนหนึ่งในการฟื้นฟูแนวปะการัง และร่วมสร้างระบบนิเวศที่สมบูรณ์เพียงชมและแชร์วิดีโอ #hopegrows: The Film That Grows Coral ผ่านช่อง Youtube ของ SHEBA®  โดยทุกยอดการรับชมจะเปลี่ยนเป็นเงินทุนเพื่อการฟื้นฟูแนวปะการัง ผ่านทางองค์กร The Nature Conservancy เนื่องในวันมหาสมุทรโลก SHEBA® ได้เปิดตัวแอพ iOS ตัวแรกที่ชื่อ SHEBA Hope Grows ซึ่งจะพาทุกคนไปสัมผัสประสบการณ์ 3 มิติ ทำให้ผู้ใช้สามารถเข้าถึงแนวปะการังได้จากทุกที่ทั่วโลก เพียงดาวน์โหลดแอปพลิเคชันและฟื้นฟูแนวปะการังของคุณเอง ด้วยการติดตั้งนวัตกรรม Reef Stars เสมือนจริง หลังจากนั้น สามารถติดตามการเปลี่ยนแปลงของพื้นที่ในบริเวณนั้นจากเศษหินที่แห้งแล้งไปสู่สภาพแวดล้อมทางทะเลที่หลากหลายและอุดมสมบูรณ์

*************************************

เกี่ยวกับ SHEBA®

SHEBA® รู้ดีว่าจิตวิญญาณรักอิสระ บุคลิก และรสนิยมช่างเลือกของแมวเหมียว นั้นเป็นสิ่งที่ทำให้เจ้าของหลงรักเจ้าเหมียว และนั่นเป็นเหตุผลที่ SHEBA® ยกให้แมวเป็นหัวใจหลักของทุกสิ่งที่แบรนด์ทำ ตั้งแต่การรังสรรค์สูตรอาหารระดับพรีเมียมที่ผลิตจากเนื้อสัตว์แท้ที่เจ้าเหมียวไม่อาจต้านทานได้ ปราศจากสารกันบูดหรือรสชาติสังเคราะห์ และออกแบบมาเพื่อตอบสนองรสนิยมและความต้องการที่เป็นเอกลักษณ์ของแมวโดยเฉพาะ แบรนด์ SHEBA® ซาบซึ้งใจในความสัมพันธ์ระหว่างแมวกับเจ้าของ และใช้ความเข้าใจนี้ เพื่อส่งเสริมความผูกพันอันแสนพิเศษให้แนบแน่นยิ่งขึ้น สามารถมองหาอาหารแมวและขนมแมวเกรดพรีเมี่ยมแบรนด์ SHEBA® ได้ตามร้านค้าปลีกทั่วประเทศ ดูข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่ www.sheba.com.

เกี่ยวกับ The Nature Conservancy

The Nature Conservancy เป็นองค์กรอนุรักษ์สิ่งแวดล้อมระดับโลกที่ทุ่มเท อุทิศตนเพื่อการอนุรักษ์ผืนดินและผืนน้ำที่ทุกชีวิตล้วนพึ่งพาอาศัย เรานำหลักการทางวิทยาศาสตร์มาออกแบบนวัตกรรมเพื่อรับมือกับอุปสรรคต่างๆ ที่ท้าทายที่สุดในโลก เพื่อให้ธรรมชาติและมนุษย์สามารถเติบโตไปด้วยกันได้ เรากำลังมุ่งแก้ไขปัญหาการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศ อนุรักษ์ดิน น้ำและมหาสมุทรในระดับที่ไม่เคยมีมาก่อน เรายังเร่งจัดหาอาหารและน้ำดื่มอย่างยั่งยืน และช่วยให้เมืองต่างๆ มีความยั่งยืนมากขึ้น เราดำเนินงานใน 72 ประเทศและดินแดน แบ่งเป็น โครงการอนุรักษ์โดยตรงใน 38 ประเทศ และผ่านพันธมิตรใน 34 ประเทศ เราเน้นวิธีการทำงานร่วมกัน โดยเปิดโอกาสให้ชุมชนท้องถิ่น รัฐบาล ภาคเอกชน และพันธมิตรอื่นๆ ได้มีส่วนร่วม เรียนรู้เพิ่มเติมได้ที่ www.nature.org หรือติดตาม @nature_press บน Twitter

เกี่ยวกับ Mars Petcare ในประเทศไทย

Mars Petcare เป็นส่วนหนึ่งของ Mars, Incorporated ซึ่งเป็นธุรกิจของครอบครัวที่มีประวัติศาสตร์ยาวนานกว่าศตวรรษ โดยได้เสนอผลิตภัณฑ์ที่หลากหลาย ให้บริการแก่ผู้คน และสัตว์เลี้ยงซึ่งเป็นที่รักของทุกครอบครัว บริษัท Mars Petcare มีผู้ร่วมงานมากกว่า 85,000 คนใน 50 กว่าประเทศ ที่ทำงานอย่างทุ่มเทเพื่อวัตถุประสงค์เดียวกันคือ เพื่อสร้างสรรค์โลกที่ดีกว่าสำหรับสัตว์เลี้ยง ด้วยประสบการณ์ 85 ปี เราได้สร้างสรรค์แบรนด์ต่างๆ เกือบ 50 แบรนด์เพื่อตอบสนองความต้องการด้านสุขภาพและโภชนาการของสัตว์เลี้ยงทั่วโลก ตลอดจนก่อตั้งสถาบันวิทยาศาสตร์ WALTHAM Petcare Science Institute ซึ่งเป็นสถาบันที่ทำการวิจัยขั้นสูงเกี่ยวกับโภชนาการและสุขภาพของสัตว์เลี้ยงมามากว่า 50 ปี

 

ผู้ร่วมงานของ Mars Petcare นับ 1,100 คนกำลังให้บริการโภชนาการและตอบสนองความต้องการในด้านสุขภาพของสุนัขและแมวตั้งแต่ปี 2540 ผ่านการจัดจำหน่ายและการผลิตสินค้าของเราออกสู่ตลาด แบรนด์อาหารสัตว์เลี้ยงของเราที่มีจำหน่ายในประเทศไทย อาทิ แบรนด์ PEDIGREE®, WHISKAS®, IAMS® ROYAL CANIN®, CESAR®, SHEBA®, TEMPTATIONS ® รวมทั้งทรายอนามัยสำหรับแมวแบรนด์ CATSAN® โรงงานของเราในประเทศไทยทำหน้าที่เป็นฐานการผลิตอาหารสัตว์เลี้ยงสำหรับภูมิภาคเอเชียแปซิฟิก โรงงานแห่งแรกก่อตั้งขึ้นในปี 2541 ที่อำเภอปากช่อง จังหวัดนครราชสีมา และโรงงานแห่งที่สองตั้งที่อมตะซิตี้ จังหวัดชลบุรี โรงงานเหล่านี้อยู่ภายใต้การบริหารของนิติบุคคล Mars Petcare (Thailand) ผู้ผลิตและส่งออกอาหารสัตว์เลี้ยงชั้นนำของโลก อาทิ แบรนด์ PEDIGREE®,️ WHISKAS®, SHEBA® and TEMPTATIONS ®.

สำหรับข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับ Mars สามารถติดตามได้ทาง https://www.mars.com/ หรือ Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram และ YouTube.

สื่อมวลชนต้องการข้อมูลเพิ่มเติม กรุณาติดต่อ

ฝ่ายประชาสัมพันธ์  บริษัท อินทิเกรเต็ด คอมมูนิเคชั่น จำกัด โทร. 0 2354 3588 www.incom.co.th

อุษณีย์ ถาวรกาญจน์  โทร.081 984 5500 Email: usanee@incom.co.th

—————————————

PRESS RELEASE

SHEBA®, a Mars, Incorporated petfood brand unveils World’s Largest Coral Restoration Program: Hope Reef

  • SHEBA®, a Mars, Incorporated petfood brand joins forces with the island community of Bontosua in Sulawesi to present the world’s largest coral restoration program, known as Hope Reef
  • Be a part of this program by watching “The Film That Grows Coral” on Youtube, where every view will help raise money for reef restoration

THAILAND (June 8th, 2021) — Hope Reef, part of the world’s largest coral reef restoration program, has been unveiled off the coast of Sulawesi, Indonesia. Sitting on Salisi’ Besar reef platform near the island of Bontosua, the reef is built to spell the word ‘HOPE’. Visible on Google Earth, the 45x15m installation symbolizes that positive change can happen within our lifetime and that hope can grow.

Coral reef systems are the tropical rainforests of the ocean and home to a quarter of marine life. But they are critically threatened by overexploitation, destructive fishing practices, pollution and climate change. Scientists estimate that if the world does nothing, 90% of the world’s tropical reefs will be gone by 2043, impacting nearly 500 million people who depend on them for food, income and coastal protection[1].

In response to the loss of reefs worldwide, Hope Reef was created to kick-start an even larger restoration effort and create a movement to restore reefs at a large, ecologically relevant scale. With the help of governments, universities, businesses and NGOs, Mars, Incorporated started the Hope Reef coral restoration program in 2019.

The program utilizes handmade reef star structures known as the Mars Assisted Reef Restoration System (MARRS). The reef star’s materials are locally sourced and handmade by the local people of Bontosua. By the end of 2029, SHEBA® and its parent company, Mars, Incorporated’s ambition is to restore more than 185,000 square meters of coral reef around the world – roughly the size of 148 Olympic Swimming Pools.

Ratchakorn Chenpattanapong, General Manager Thailand & Indochina, Mars Thailand Inc., said: “Through our investment in restoration initiatives like Hope Reef, we hope to inspire others and demonstrate that habitat and biodiversity loss can be reversed. As the oceans’ most diverse ecosystem, coral reefs are at the heart of our efforts. We are delighted to report that since the Hope Reef project started, coral cover around the island of Bontosua has increased from 5% to 55%. Fish abundance has increased by 300%. Other species, such as sharks and turtles, are also returning.”

“Hope Reef is a symbol of hope for the future of our oceans and the start of a movement to restore these vital ecosystems. We know that our consumers expect great quality food for their pets but they also want a brand that makes a positive difference. With that, we encourage pet parents to watch and share The Film That Grows Coral on Youtube where every view helps to raise money for reef restoration through our campaign partner, The Nature Conservancy. And in conjunction with World Ocean’s Day, SHEBA® has unveiled its first iOS app – SHEBA Hope Grows which generates a 3D experience; making the reef accessible to anyone, from any location! Just download the app and restore your own reef by installing virtual Reef Stars and watch the space transform from a barren rubble-bed into a diverse and thriving marine environment,” he said.

To play a role in reef restoration, so that we have more coral today and more fish tomorrow, watch and share this video #hopegrowsThe Film That Grows Coral which can be found on the SHEBA® Brand Youtube page.

*** END ***

 

About SHEBA®

The SHEBA® ® Brand knows that cat owners love cats for their independent spirits, personalities, and discerning palates. That’s why the SHEBA® brand puts cats at the heart of everything it does, creating premium recipes with irresistible real meat, no artificial preservatives or flavors, and designed to entice cats’ unique tastes and desires. The SHEBA® Brand appreciates the relationship between cats and their owners and uses that understanding to celebrate and fuel their unique bond. Look for SHEBA® premium cat food and cat treats at retailers nationwide. For more information, visit www.sheba.com.

About The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is a global conservation organization dedicated to conserving the lands and waters on which all life depends. Guided by science, we create innovative, on-the-ground solutions to our world’s toughest challenges so that nature and people can thrive together. We are tackling climate change, conserving lands, waters and oceans at an unprecedented scale, providing food and water sustainably and helping make cities more sustainable. Working in 72 countries and territories: 38 by direct conservation impact and 34 through partners, we use a collaborative approach that engages local communities, governments, the private sector, and other partners. To learn more, visit www.nature.org  or follow @nature_press on Twitter.

 

About Mars Petcare in Thailand

Part of Mars, Incorporated, a family-owned business with more than a century of history making diverse products and offering services for people and the pets people love, the 85,000 Associates across 50+ countries at Mars Petcare are dedicated to one purpose: A BETTER WORLD FOR PETS.  With 85 years of experience, our portfolio of almost 50 brands serves the health and nutrition needs of the world’s pets; as well as the WALTHAM Petcare Science Institute which has advanced research in the nutrition and health of pets for over 50 years.

About 1,100 Mars Petcare Associates have been serving the nutrition and health needs of dogs and cats in Thailand since 1997 through the distribution and manufacture of our products. Our pet food brands currently available in the market include PEDIGREE®, WHISKAS®, IAMS® ROYAL CANIN®, CESAR®, SHEBA®, TEMPTATIONS ® as well as our cat litter brand, CATSAN®.

Our factories in Thailand serve as a production base of pet food for the Asia-Pacific region. The first factory was established in 1998 in Pak Chong District, Nakhon Ratchasima Province, and the second factory is in Amata City, Chonburi Province. Together, these factories under the entity of Mars Petcare (Thailand) manufacture and export some of the world’s leading pet food brands including PEDIGREE®,️ WHISKAS®, SHEBA® and TEMPTATIONS ®.

For more information about Mars Incorporated, please visit www.mars.com. Join us on FacebookTwitterLinkedInInstagram and YouTube.

About Mars, Incorporated

For more than a century, Mars, Incorporated has been driven by the belief that the world we want tomorrow starts with how we do business today. This idea is at the center of who we have always been as a global, family-owned business. Today, Mars is transforming, innovating and evolving in ways that affirm our commitment to making a positive impact on the world around us.

Across our diverse and expanding portfolio of confectionery, food, and petcare products and services, we employ 133,000 dedicated Associates who are all moving in the same direction: forward. With $40 billion in annual sales, we produce some of the world’s best-loved brands including DOVE®, EXTRA®, M&M’s®, MILKY WAY®, SNICKERS®, TWIX®, ORBIT®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, SKITTLES®, BEN’S ORIGINAL™, WHISKAS®, COCOAVIA®, and 5™; and take care of half of the world’s pets through our pet health services AniCura, Banfield Pet Hospitals™, BluePearl®, Linnaeus, Pet Partners™, and VCA™.

We know we can only be truly successful if our partners and the communities in which we operate prosper as well. The Mars Five Principles — Quality, Responsibility, Mutuality, Efficiency and Freedom — inspire our Associates to take action every day to help create a world tomorrow in which the planet, its people and pets can thrive. For more information about Mars, please visit mars.com.

For more information about Mars, please visit www.mars.com. Join us on FacebookTwitterLinkedInInstagram and YouTube.